Esimene tööpäev!

Whaat, lõpuks ometi! Tegelikult oli siis nii, et laupäeval 26.05 hakkasime Brisbanest sõitma Toowoomba poole, Hendrik ja Liise sõitsid meile vastu. Buss läks hommikul 7:15 ja kella 9ks olime Toowoombas kohal. H ja L sõitsid juba kella 6st alates, 3h tee meieni. Korjasid meid peale ja esimese asjana läksime kohe Table Top Mountainile matkama. Vaade oli ikka vägev ja teekond sinna üsna ohtlik, hooldamata omal vastutusel ametlik matkarada.

Pärast matkamist sõitsime ühte suuremasse ostukeskusesse ja jalutasime natuke Myeris ringi ja otsisime välja endale söögikoha. Sushi, loomulikult. Ja pärast seda siis käisime Big Ws ostmas endale igasuguseid vajalikke asju nagu nt 5L veekanister, pleed!, külmakott, kausid, Ristole soe pusajakktriiksärk, mulle paksud töösokid, pesupulber. Siis pärast pooleteise tunnist šoppamist saime uuesti H ja Liga kokku, viisime need asjad ära ja asusime toiduasju ostma, jep nädalaks ajaks, sest varem poodi lihtsalt ei saagi. Kolm päeva hiljem seisuga on meil tekkinud terve nimekiri asju, mida peaks ostma ja mida peaks rohkem ostma, eesotsas näiteks punaste ubadega, aga no natuke on veel aega, küll jõuab veel asju lisanduda.

Pikk poeskäik tehtud, ligi 200 dollarit jälle vaesem ja asusime lõpuks 3tunnisele sõidule oma uue kodu poole, mis on siis Goondiwindist umbes 85km veel edasi. Jõudsime lõpuks kuskil 19 ajal oma uude elamiskohta, suhteliselt kottpime. Meie kuuajaseks elupaigaks on praegu üks pisike tuba, kuhu mahub suur voodi ja siis üks suurem kapp. Köök on jagatud ja samuti on eraldi hoonena õues veel duširuumid ja wc. Suur külmkapp või siis tegelikult isegi külmakamber on ka eraldi õues, sellega on siis selline lugu, et keegi väga seda korras ei hoia, st siis et leida võib igasugu ollusi. Luksus nagu meil on, et sõbrad siin ees majandavad, saime meie hoopis endale väikse isikliku külmkapi, kuhu kõik oma asjad mahutada. 

Pühapäeval, kui H ja L veel läksid farmi torusid ülevaatama (sest pisikesed põssad tulid juba sisse), siis meil olid koristustalgud, laes olevalt propellerilt tõmbasime maha suure tolmukorra, seinad said mõndadest sääselaipadest puhtaks ja natuke läbipaistevpõrand ka pühitud ja läikivaks pestud, ühtlasi tegi Risto tubli tööd ka meie koridori poole suunatud ainsa aknaga. Meie päralt on üks terve koridori pool, niiet hea siinpool omaette askeldada, kuigi kõrval on kohe ka suur eluruum ja köök. Koristustalgud tehtud, ootasime millal ometi nad juba töölt tagasi tulevad ja siis jututada saaks igasuguseid vajalikke ja muidu mittevajalikke asju(kuigi kõik on vajalikud) ja siis tegime veel süüa ja mängisime Monopol Deali ka .

Esmaspäeval arvasime, et meil on esimene tööpäev, aga kõigil oli nii kiire, et saime tehtud vaid oma inductioni, ehk siis kõik lepingud ja juhiste bookletid kätte jne. Ühtlasi oli meil ka elu esimene narkotest, mis on Austraalias üks enimlevinud teste üldse tööleminnes, samuti ka alkoholipuhumise test. Eelnevatest kogemustest saime teada, et kindlasti ei tohiks süüa moonisaiakesi hommikul, sest need korraldavad kohe pahanduse..

Aga meil kõik oli korras ja 2 tundi läks kiirelt, tulime autoga tagasi koju ja jäime ootama Steve'i, meie manageri, aga hoopis juhtus nii, et ta ei tulnudki ja leppisime kokku, et näeme siis järgmine hommik tööl.

Tööpäev alaku. Kuna eelmine hommik olime teinud liiga suure portsu putru, siis ei pidanudki juba 5:15 üles ärkama, et vaaritama hakata. 5:30 ärkasime, sõime ja ootusärevalt istusime 6:10 auto peale ja vurasime Hendriku ja Liisega meie uue töökoha poole. Õppisin selgeks, kuidas feederite toidutorusid kinnitada suuremate torude külge, sain akutrelli kasutamist veel kinnistada. Hendrik pidi minema korda looma ühte teise farmi, sest seal ühed tegid feedereid kahe peale sama palju, kui muidu üksi peaks jõudma. 

Liise andis meile juhtnöörid kätte ja nii me Ristoga ühendasime põhimõtteliselt terve päev sigala veetorusid, et väikesed põssad saaksid juua. Torud said kinnitatud veel angaari metallist karkassile, mille puurimise ajal ma suutsin ikka hea mitu tükki kruvisid kuskile betoonplaatide vahesse kukutada. Ja no olgem ausad, ega see kruvi ikka väga sinna metalli ei tahtnud minna ka. Pärast pikka susimist juba ikka õnnestus. 

Üks asi, mida ma tagantjärgi ikka mõtlen, on see, et oleks pidanud võtma kaasa rohkem pikkade varrukatega riideid, sest hommikud on ikka väga külmad, isegi 2-3kraadi. Päeval on muidugi ropp-palav jälle, niiet väga vahelduv ilm, eriti just praegu siin talvisel ajal. 

Töö ajal on meil kaks pausi, 1 smoko ehk siis selline eellõuna vms ja siis "päris" lõuna, ega muidu vist vastu ei peakski. Esimene päev läks ikka ulme kiiresti, kogu aeg on midagi teha ka, niiet tööst puudust ei tule. Meil läks vahepeal ka auto katki, st jahutusevoolik sulas läbi kuskil mingi muu metallikuumuse tõttu, seetõttu jäi auto vahepeal hoopis teise farmi ja meie super manager Steve jäi seda parandama, samal ajal kui H tuli meie juurde ühtede teisega lõunale. 

Vot selline äge boss on meil. Praegu siis ongi nii, et H ja L sõidutavad meid autoga ringi aga umbes kuu aja pärast, kui nad siit lahkuvad, saame meie siis selle auto enda kasutada. Automured on muidugi kehvad, aga vaatame, H peaks veel auto viima tagasi parandusse, sest nende black oli, et see jahutusvedeliku voolik nii pahasti seal jooksis. Aga Steve leidis kuskilt ühe teise fordi jahutusvedelikujuhtme ja meil on nüüd autoga hetkel selline enamvähem, vähemalt tagasi koju saime juba oma autoga. Käisime tegime natuke oma tulevast housing manageri tööd, panime sprinklerid tööle ja vaatasime valdused jälle üle. 

Esimene päev läks ikka jube kiirelt, ja kõige ägedam on veel see, et ühtlasi oli ka esimene palgapäev, st tundide ära saatmise päev, seega raha saame ka kohe kiiresti kätte. Eks näis kuidas järgnevad päevad lähevad ja kuidas me harjume uues äratuskuuriga. 11-12 pealt 5-6le on päris jõhker muutus ikka.

Ann


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Jetlag to da MAX

Pätid