Sama hea kui 1500€ prügikasti


Tere! Risto ja Ann hakkavad ikkagi oma Austraalia blogi pidama, vaatamata suurtele eitustele. Aga kaua sa ikka jõuad ühte juttu mitu korda rääkida, niiet tuld, paneme siia hoopiski kirja!
Head lugemist!
Varsti sõidame päriselt ka niipidi, mitte ainult kaamera peegelpildis..

Terve 4 päeva on olnud juba omaette seiklus, alustades sellega, kuidas juba Tallinnas olid meie nimed last call kutsungina üle terve lennujaama. Olgugi et olime juba 1,5h enne lendu kohal, suutsime ikka jokutada nii kaua, et lõpus hõigati meid juba nimepidi lennule. Loomulikult oli vahetunud ka meie algne värav, mis asus nüüd siis lennujaama ühes tagumises otsas.


Rahulikud 25minutit lendu ja Helsingis aega 2tundi. Hakkame siis minema Shanghai lennukile, kui selgub, et sinna on ikkagi vaja eraldi viisat. 24h transiitviisa ei sobi, sh ka Temporary Stay Permit, mida peaks saama taotleda kohapeal olles. Kahekesi uurivad oma raamatuid ja muid dokumente, ja siis lõpuks siiski ütlevad, et ei, me ei pääse sellele lennule. Shenzhen on ühtlasi üks viiest linnast, kus transiitviisa ei kehti. Järgmine kord vist vaatame täpsemalt oma pileteid. Ups.


Mõtlesime, et mis siis ikka, kogu see olukord oli lihtsalt naljakas. Polegi niimoodi lennukist maha jäänud kunagi varem. Meie "šoki"reaktsioon oli äärmiselt rahulik ja naerurohke ja noh väga põnev oli. Seiklus.

Läksime siis Transit Service'sse otsima lahendust, ostsime uued piletid 1501,72€, soovitati kindlasti osta ise internetist, sest kohapeal oli neil 1000€ inimese kohta, niiet tundub, et saime isegi hästi need uued piletid. Ühtlasi sai ennast korraks rikkurina tunda, et samal päeval paari tunni pärast väljuvale lennule piletid osta. Ja nii me ootasime veel 6 tundi, et oma vahetuslennule jõuda.


Megatuus. Me sõitsime Singapuri! Polekski sinna muidu sattunud. Seal oli aega umbes 4 tundi ringi uitada. Nii me siis käisime Butterfly Gardenis, Sunflower Gardenis, Cactus Gardenis ja uudistasime suuri kalasid Koi Pondis. Üldse oli seal nii palju asju, mida vaadata, nt eraldi ka tasuta lennujaama kino ja gamerite ala. Väga äge lennujaam, rääkimata siis sellest, et põrandad on kõik vaipadega kaetud ja peaaegu igal nurgal on tasuta massaažitoolid.

Singapur-Brisbane. Mul pidi süda seisma jääma, kui meid jälle kõrval-counterisse juhatati ja paluti oodata seoses viisadega. Ä täht võib tekitada ikka suuri probleeme, ma ütlen, aga tegelikult lahenes kõik suhteliselt kiiresti ja juba istusimegi oma 47J-K kohtadel, ise maxexcited. Lennuk tõusis ja ma olin jälle unes. Ei tea, mis nende lennukitega on, et kohe tudusse ära võtab.

Ja siis me jõudsime Austraaliasse. Pardal tuli veel ära täita immigration card, kus pidi linnukesed panema, et me nt ei too riiki muna, liha, piimatooted vms, pähkleid, seemneid vms, suures hirmus sõime kiiresti oma kaks võikut ära lisaks lennuki hommikusöögile (mis oli muide väga hea - puuviljasalat, soe õunapirukas ja lõputu joogivalik) ja viskasime ära oma pähklid, millest on kohe eriti kahju, aga no olgu siis. Passi ja viisa kontrollis oli väga muhe mees, kiirelt sealt läbi ja siis läksime kutsude kontrolli, meie pääsesime sealt ka valutult.

Ja olimegi päriselt kohal!

Väike selfie ei tee paha
Üks käesuurune liblikas


Liblikad nosimas head ja paremat
Jep, see kosk oli sealsamas liblikatega



Need mustrid
Mõned lilled


Sain Risto ka pildile




Päikest teile!
Ann


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Jetlag to da MAX

Pank, hm, see lauluüritus

Esimene tööpäev!