Throwback Brisbane'i


Nunnupallid söögivalves
15/16.05 Käisime Southbankis luurel. Seal on lihtsalt nii mõnus. Rannaosa ja piknikuaed ja sildade ja tiikidega, maitsetaimedeaed, grillimisalad ja vaateratas ja veel miljon kohta. Hommik oli jälle pikaldane nagu ikka. Jalutasime ringi ja 14ks olime Southbankis rannas, enne proovisime veel mõned kohalikud käsitööõlled üle piknikualal :) Käisime vaaterattal ka uudistamas, suured tornid ikka igal pool ees. Õhtul jälle filmitasime.

Aga 17ndal kolisime oma südalinna airbnbst hoopis äärelinna, Newmarketisse. Seal olid minu uued sõbrad Charlie ja Oscar, superägedad painurujad. Köögis saab seega süüa teha vaid kahe kutsa valvsa pilgu all, eriti lähedale selja taha julgeb Oscar tulla lebotama, Charlie vaatab paar meetrit eemal, sest ta peab ometi vennale eeskuju näitama. Mõlemad on 10aastased, Charlie on hästi rahulik ja vaoshoitud, Oscar tormab oma piiksulooma viske peale kohe mängima. Aga oi kui Charlie Oscari arvates kadunud on, siis tuleb kohe üks uurimine algatada ja kõik toad läbi otsida. Kui teine on rõdult leitud, saab tagasi tulla rahulikult voodi peale istma. Ja voila, ma olen siin, miks sa juba pai ei tee.

Meil oli ka isiklik bassein, kuhu ma suutsin kogemata meeletu kummisebra pealt sisse sulpsata. Ei tasu ikka päikesevõtmiseks basseini ronida, kui nii külm on. See päev oli õnneks väga palav ja vesi oli ainult värskendav, sellegipoolest teist korda ei oleks küll tahtnud sinna jälle lennata.

Sushitablet. Esimene kord üldse.

Newmarketis on üks hea sushikoht, õigemini küll ainus seal, Sushi Edo, sest teised ei pea selle juures vastu. Polnudki varem sellises nn "liinisushi" kohas käinud, väga tuus! Liin jookseb keset saali, ümber väikse kokasaare, kus siis tehakse teisi tablet'ist tellitavaid sushisid. 
Linnas ongi üks suurem supermarket mõningate väikeste butiikidega, üksainus õllerestoran/pubi nimega Newmarket Hotel, kus reede laupäev kõik inimesed kokku tulevad ja veel mõned söögikohad: Pepe mehhiko toit, Domino pitsa. Ühtlasi on seal ka kino, päris uhke, kõik istmed on sellised nagu meil Apollos staaritoolid, pilet 10$. Käisime ja vaatasime Deadpool 2 ära.

Laupäeval, (19.05) enne, kui meie hostid meid oma sõpsudega välja kutsusid, käisime me vaatamas ringi Brisbane'i Chinatownis, mis oli üsna mannetu ja kohati päris mahajäetud. Äge oli tegelikult üks ostukeskus, mis oli kahel pool tänavat, vahepealne osa üle tänava maha jäetud. Täpselt selline koht nagu ühes õiges zombie-filmis võib kohata. Tolmune, tühjad ruumid kinni löödud puust taladega, eskalaator, kuhu mingit metalli kogunenud ja uksed, kust läbipääs keelatud, ühtlasi ka vanad suunad mingisse rongipeatusesse. Tulime siis pärast hiinalinna jalutuskäiku jälle Southbanki ja käisime hoopiski pitsat söömas.

Kuninglik pulm
Õhtuks tuli aga ruumi hoida, sest plaanis oli veel Vietnami söögikohta minna. Enne käisime ühes heas brewery õllebaaris Brisbane Brewing CO, tegelikult seal ümber on päris mitmeid erinevaid õllebaare, aga see oli selline hästi mõnus koht, läheb väikse tänavana sisse majade vahel ja siis lahti sisebaar ja veel ka nö terrassiala. Meid tuli ikka päris mitu sinna kokku: Keiran, Jeff (meie hostid, Vicki(ka airbnbtaja, kes on jäänud hoopis aastaks nüüd, õpib ise ja õpetab(early childhood), Jared( Keirani noor töökaaslane, juba megaboss, David ja Kate(nende parimad sõpsud). Kuulsime palju jutte Kate'i juuksuritööst ja Keirani kutsudetööst ja tegemistest jpm. Lõpuks siis jõudsime pool tundi hiljem ka restorani Trang 18:30ks. Hiljem läksime Jessi ja Ed'i poole Royal Weddingut vaatama. Vaade oli ka vägev ja seltskond mõnus!

Lone Pine Koala Sanctuary

Babymama - beebi on peidus
Aaah nii äge, jõudsime lõpuks koaalasid vaatama (23.05). Nii armsad väiksed lebotajad. Koaalad tuduvad 18-20h päevas ja on rangel eukalüptilehe dieedil, st maailmas on üle 800 erineva eukalüptiliigi, aga koaalad söövad neist vaid 50t erinevat ja seda ka vastavalt siis isiklikule eelistusele. Sain endale pildi koaalaga ka, nii väga tahtsin seda karvapalli süles hoida, enne sai veel koaaladega niisama tutvust ka teha, st lihtsalt pai ja pilti teha. Aga süles oli ikka veel ägedam, nad pole üldse nii rasked, kui nad tundvad ja on ülipehmed oma paksu karvkatte tõttu, mis laseb neil mõnusalt kareda ja konarliku puutüve peal lesida.


Tasmaania kuradid nägime ka ära, täpselt sattusime Ristoga nende juurde siis, kui neil oli tüli majas ja kiskus kakluseks. Ja loomulikult olid Sanctuary's ka põhitegelased kängurud. Need on ikka ka max leboloomad. Nende ülisuurde aeda sai sisse minna ja anda neile süüa nii, et poole pealt ampsatakse su paberkotist amps ära. Mõned on pisikesed wallaby'd ja mõned täitsa suured musklis vennad, niiet väga lähedale ei julgegi minna. Ühtlasi oli seal ka üks känguru koos miniversiooniga kõhus. Korraks näitas pisike ennast ka, aga siis oli taas tuduaeg. Vaatasime veel kalasid ja igasuguseid taimi: eraldi vihmametsa angaar ja kaktuste katustealune, loomulikult maitsetaimedepeenrad ja palju oli tiike ja muruplatse. Võtsime ka veel päikesest viimase koos väikse näksiga ja kell 17 oli juba täitsa pime. Sõitsime bussiga tagasi Newmarketisse ja mõtlesime, et lähme veel Sushi Edosse. See oli nii täis + järjekord, et otsustasime hoopis poe kasuks, korraks möödusime veel Domino'st, vaatasime isegi menüüd, aga kuna poeskäik oli juba tehtud, siis jäi õhtusöök ikkagi oma teha.


Eksprompt jäime veel kaheks päevaks Brissi ja pidime otsima endale uue elamise, saime järgmise airbnb täitsa odavalt ja jätsime oma tööriiete ostu nagu ikka viimase hetke peale. Saime endale mõlemad siis 189$ töösaapad, töösokke ja ekstra käisime veel kodust linna viimasel hetkel ka tööpükse otsimas. Seega saime lõpuks ka praamitada mööda jõge, mis oli ka esialgselt kunagi plaanis olnud. Check! Jõudsime oma kolmandasse koju New farmi tagasi ja valmistusime vara hommikul asuma Toowomba poole teele.

Ann

Vaateratas alguses
Vaateratas kõrgemal

Iga taldrik 3.80$, umbes 3 suurt ampsu

Painurujad Oscar ja Charlie
Kurikuulus bassein ja sebra

Minu tõenäoliselt suurim hirm - zombied.
Laiutav ostukeskuse tühjus

Tsivilisatsioon 
Kapsa- ja lillemeri
Botaanikaaia pomelo
Tahaks ka sellist ägedat aeda

Kinoõhtu Newmarketis
Deadpool 2 ja mõnusad toolid

Sain süles ka hoida!! 
Minu lemmik! Nii mõnus pehme kallistaja!
Vaatan känguruga tõtt
Ristol tundub olevat hoopis tõsisem arutelu kohaliku tuviga


Beebi tuli pesast vahepeal välja piiluma
Täitsa hullud tüübid ikka - söök on elu!

Meie niisama siin

Nii ilus on kõik

Tsau siis!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Jetlag to da MAX

Esimene tööpäev!

Pätid